Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektování s ohledem na ŽP (KEE / POŽ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEE / POŽ - Projektování s ohledem na ŽP, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Ekodesign (ED), výrobkově orientované preventivní strategie ochrany životního prostředí.2. Udržitelná výroba s spotřeba3. Analýza životního cyklu (LCA): analýza zdrojů, emisí, energie a důsledků pro životní prostředí.4. Integrace environmentálních aspektů do návrhu a vývoje produktů.5. Ekodesig:vytváření výrobků, cíle, kategorie, činnosti DFE, ?zelené výrobky a procesy?.6. Ekodesign: v procesech vývoje produktů osobní spotřeby7. Ekodesign: v procesech vývoje ostatních produktů8. Ekodesign: v procesech vývoje služeb9. Hodnocení kvality ekodesignu, environmentální, estetická, ergonomická, psychologicko-sociologická.10. Systém výrobek-služba(SVS)11. Rozšířená odpovědnost za výrobky a služby11. Nejlepší dostupné techniky (BAT) ve vztahu k ekodesignu.12. Environmentálně šetrné výrobky.13. Environmentální "Zelený marketing".

Získané způsobilosti

Studenti dokáží aplikovat získané poznatky při osobních i profesních aktivitách popř. i přímo v projekčních činnostech.

Literatura

Remtová K. Ekodesign. MŽP Praha, 2003. Smolík, Dušan; Havelka, Miroslav. Ekologické aspekty rozhodování podniků a základy ekologického managementu. Ostrava : Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava, 1994. ISBN 80-7078-374-5.Remtová, Květa. Posuzování životního cyklu - Metoda LCA. Praha : Ministerstvo životního prostředí, 2003. ISBN 80-7212-232-0.

Požadavky

Zápočet: aktivní účast na seminářích, vypracování a prezentace semestrální práceZkouška: znalost látky a orientace v problematice

Garant

Mgr. Eduard Ščerba, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Eduard Ščerba, Ph.D.Mgr. Eduard Ščerba, Ph.D.