Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pevná trakční zařízení (KEE / PTZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEE / PTZ - Pevná trakční zařízení, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled el. trakce z hlediska napěťových hladin, kompatibilita napájecích soustav. Vliv nesymetrie střídavých napájecích soustav na elektrizační soustavu. Možnosti omezení nesymetrie. Mechanika trakčního vedení.SS trakce:Úbytek napětí, energetické ztráty, kontrola trakčního vedení na oteplení, výpočet zkratových poměrů. Způsoby napájení SS trakce, spínání trolejového vedení. Zařízení trakčních měníren.ST trakce:Úbytek napětí, výpočet zkratových poměrů. Vypínání zkratových proudů u SS a ST trakce. Výkon a vzdálenost měníren a trakčních transformoven. Přepětí v trakčních soustavách, el. Ochrany v trakčních zařízeních včetně ochran proti přepětí. Problémy styku SS a ST trakce. Ekonomické otázky při návrhu trakčního zařízení.

Získané způsobilosti

Studenti aplikují teoretické a praktické znalosti na:- Navrhování sestavy trakčního vedení ČD pro SS systém 3kV a střídavý systém 25kV (MHD 650V a 750V), kontrola napěťových poměrů u jednotlivých typů el. trakce, způsoby napojení zabezpečovacího zařízení- Navrhování SS měníren a ST napájecích transformoven

Literatura

Lanáková, G., Šindler, D. Napájanie elektrických dráh, skripta. VŠD Žilina, 1990. Lanáková, G. Vybrané statě z pevných trakčních zařízení.

Požadavky

Zápočet: Aktivní účast na výpočtových cvičeních a účast na všech exkurzích.Zkouška: Znalost přednesené látky, její aplikace při výpočtech ustálených a poruchových stavů el. trakce.

Garant

Doc. Ing. Lucie Noháčová, Ph.D.

Vyučující

Doc. Ing. Lucie Noháčová, Ph.D.Doc. Ing. Lucie Noháčová, Ph.D.