Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technika vysokého napětí (KEE / TVN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEE / TVN - Technika vysokého napětí, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Elektrické namáhání izolaceZkušebnictví v technice vnElektrická pevnost - plynová izolace.Elektrická pevnost - kapalná a tuhá izolace.Aplikace plynové a tuhé izolacePřechodné jevyKoordinace izolaceIzolátory a průchodky vnKabely vnZkoušky vysokým napětímElektrické poleEMC vn zařízeníintegrace poznatků z TVN.

Získané způsobilosti

Studenti se seznámí s výpočtem a měřením elektrických polí, s problematikou elektrické pevnosti plynných, kapalných a pevných izolantů a měřícími a diagnostickými metodami v oblasti techniky vysokého napětí. Jsou vedeni ke koordinovanému využívání poznatků z oblasti teoretické elektrotechniky, elektrotechnických materiálů, statistiky, elektrických měření může vést k optimálnímu návrhu vysokonapěťových systémů.

Literatura

Dieter Kind. Einfuhrung in die Hochspannungs-Versuchstechnik. Braunschweig, 1981. Adolf J. Schwab. Hochspannungstechnik. Verlag Berlin, 1992. Jiří Laurenc a kol. Návody na cvičení z techniky vysokého napětí. ZČU, 1999. Jiří Laurenc. Poznámky k předmětu technika vysokého napětí. ZČU, 1999. Veverka, Antonín. Technika vysokých napětí. 3. přeprac. vyd. Praha : SNTL, 1982.

Požadavky

Zápočet: Odměření předepsaných laboratorních úloh. Zpracování výsledků měření.Zkouška ústní: Teoretické a praktické zvládnutí problematiky v rozsahu definovaném garantem předmětu.

Garant

Doc. Ing. Jiří Laurenc, CSc.

Vyučující

Doc. Ing. Jiří Laurenc, CSc.Ing. Miroslav Hromádka, Ph.D.Ing. Adam KyselaDoc. Ing. Jiří Laurenc, CSc.Ing. Petr Martínek, Ph.D.Doc. Ing. Eva Müllerová, Ph.D.