Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Měření fyzikálních složek živ. prostředí (KET / MFŽP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KET / MFŽP - Měření fyzikálních složek živ. prostředí, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Měření tlaků a vlhkosti2.-4. Měření průtočného množství kapalin a plynů5.-6. Měření teplot, tepla a zářivé energie7.-8. Měření chvění a hluku9.-10. Měření složení a vlastností látek11-12. Měření mikroklimatu13. Metrologie v životním prostředí

Získané způsobilosti

Studenti - vysvětlí měření tepelných veličin, spalného tepla, - vysvětlí měření množství a hladiny látek, - vysvětlí měření tlaku a vlhkosti, - popíší měření hluku a chvění, identifikují jeho vliv na člověka,- porozumí měření vlastností a složení technických látek, - popíší moderní metody měření mikroklimatu, jakost, analýzu a ventilaci vzduchu. - klasifikují kritéria metrologie v EMS.

Literatura

Beran, Vlastimil; Girg, Josef; Tůmová, Olga. Měření neelektrických veličin. 1.vyd. Plzeň : ZČU, 1994. ISBN 80-7082-158-2.Beran, Vlastimil; Tůmová, Olga. Měření veličin životního a pracovního prostředí. 1. vyd. V Plzni : Západočeská univerzita, 1996. ISBN 80-7082-248-1.Beran, Vlastimil. Technická měření. 3. vyd. Plzeň : Západočeská univerzita, 2004. ISBN 80-7043-320-5.

Požadavky

Zápočet: účast na cvičeních, odevzdání referátů, závěrečný testZkouška: kombinovaná (známka ze závěrečného testu a hodnocení 2 otázek)

Garant

Doc. Ing. Olga Tůmová, CSc.

Vyučující

Doc. Ing. Vlastimil Beran, CSc.Doc. Ing. Olga Tůmová, CSc.Ing. Ilona GonováIng. Lukáš Kupka, Ph.D.Ing. Tomáš LanghammerIng. Martin Sýkora, Ph.D.