Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tržní aspekty segmentu elektrotechnika (KET / TASE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KET / TASE - Tržní aspekty segmentu elektrotechnika, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do předmětu, základní pojmy tržní ekonomiky, vymezení tržního segmentu elektrotechnika2. Vymezení a analýza a základní zákonitosti fungování elektrotechnického trhu ve specifických oblastech elektrotechniky (telekomunikace, energetika)3. Strategické a marketingové plánování4. Základní metody a nástroje pro strategické a marketingové plánování5. Marketing v elektrotechnickém odvětví6. Aplikace nástrojů marketingového mixu7. Základní principy řízení vztahů se zákazníky8. Aplikace informačních a komunikačních technologií pro řízení vztahů se zákazníky9. Základní pojmy řízení rizik10. Aplikace metod a nástrojů pro řízení operačních a odběratelsko-dodavatelských rizik11. Sdružování elektrotechnických podniků12. Hospodářská soutěž a zadávání veřejných zakázek13. Ochrana spotřebiteleVýuka je doplněna o přednášky expertů z praxe.

Získané způsobilosti

Studenti:- získají přehled o metodách analýzy trhu- identifikují základní atributy elektrotechnického trhu- dokáží popsat základní tržní vztahy a způsoby, kterými lze ovlivnit chováníi spotřebitele- dokáží aplikovat základní právní normy pro vstup elektrotechnikcých výrobků na trh- pochopí přístupy pro inovace výrobků a služeb v elektrotechnice- aplikují základní metody pro řízení rizik v dodavatelsko odběratelských vztazích- prohloubí si komunikační a prezentační schopnosti

Literatura

Steiner, František; Machač, Jan; Novák, Tomáš. Integrované systémy řízení a jejich aplikace v oblasti výroby. [Plzeň] : SmartMotion, 2013. ISBN 978-80-87539-43-9.Steiner, František; Machač, Jan; Novák, Tomáš. Integrované systémy řízení a jejich aplikace v oblasti výroby - cvičení. [Plzeň] : SmartMotion, 2013. ISBN 978-80-87539-44-6.Synek, Miloslav. Manažerská ekonomika. 3., přeprac. a aktualiz. vyd. Praha : Grada Publishing, 2003. ISBN 80-247-0515-X.Kotler, Philip. Moderní marketing. 1. vyd. Praha : Grada, 2007. ISBN 978-80-247-1545-2.Tomek, Gustav; Vávrová, Věra. Výrobek a jeho úspěch na trhu. 1. vyd. Praha : Grada, 2001. ISBN 80-247-0053-0.Vlček, Dalibor; Satinský, Alexej. Zákon č. 22/1997 Sb. o technických požadavcích na výrobky. díl 2. Havířov : Iris, 1998. Zákon č. 59/98 o odpovědnosti za škodu způsobenou vadou výrobku.

Požadavky

Zápočtový test, aktivní účast na cvičení

Garant

Doc. Ing. Jiří Tupa, Ph.D.

Vyučující

Doc. Ing. Jiří Tupa, Ph.D.Doc. Ing. Jiří Tupa, Ph.D.