Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologické procesy (KET / TLP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KET / TLP - Technologické procesy, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášek:1. Technologie a její souvislosti s předvýrobními a výrobními fázemi2. Základy spolehlivostního pojetí výroby3. Zabezpečení úrovně jakosti mezioperačními a výstupními zkouškami4. Normalizace a standardizace ve výrobním závodě5. Tvorba výrobních podkladů6. Technologické aspekty elektrického a dielektrického obvodu7. Technologické aspekty magnetického obvodu a výztužných prvků8. Polovodivé ochrany, teorie jejich opodstatnění a technologie výroby9. Technologické aspekty výroby točivých strojů10. Technologické aspekty výroby transformátorů11. Spolehlivostní návrh stroje s konstrukčně technologickými hledisky12. Diagnostika ve výrobním procesu13. Technologie spojování materiáluObsah cvičení:1. Metodika spolehlivostních výpočtů pro jednotlivé podsystémy základních elektrických zařízení2. Inherentní spolehlivost,zásoba bezpečnosti a koeficient bezpečnosti3. Exkurze zaměřená na výrobu transformátorů4. Exkurze zaměřená na výrobu trakčních motorů5. Exkurze zaměřená na výrobu turbo a hydrogenerátorů6. Exkurze zaměřená na výrobu trolejbusů7. Zhodnocení cvičení, semestrálních prací a exkurzí, zápočet

Získané způsobilosti

Studenti si rozvinou poznatky elementárního přístupu a systémového chápání základních technologických procesů v návaznosti na komplex znalostí získaných v předchozích předmětech probírajících základní pohledy na elektrotechnologickou problematiku. Naučí se chápat aspekty fyzikálního pohledu a spolehlivostních hledisek na technologie používané při výrobě silnoproudých elektrických zařízení.

Literatura

Mentlík, Václav. Spolehlivostní aspekty elektrotechnologie. 1. vyd. Praha : BEN - technická literatura, 2011. ISBN 978-80-7300-412-5.Sequenz, Heinrich. Technologie vinutí elektrických strojů točivých. 1. vyd. Praha : SNTL, 1980. Calabro S.R. Základy spolehlivosti a jejich využití v praxi. SNTL Praha, 1965.

Požadavky

100% ní účast na cvičeních, k zápočtu odevzdání a uznání semestrálních prací,Zkouška složená z ústní části.

Garant

Prof. Ing. Václav Mentlík, CSc.

Vyučující

Doc. Ing. Pavel Trnka, Ph.D.Ing. Anna ČejkováIng. Josef Pihera, Ph.D.Ing. Tetjana TomáškováIng. Pavel TotzauerDoc. Ing. Pavel Trnka, Ph.D.