Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mikrokontroléry v průmyslové elektronice (KEV / MPE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEV / MPE - Mikrokontroléry v průmyslové elektronice, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Program přednášek:1) Úvod, volba mikrokontroléru vhodného pro danou aplikaci, rozbor struktury.2) Základy práce s vybraným procesorem, datové typy.3) Základní periferie mikroprocesorových regulátorů I (GPIO, WDT).4) Základní periferie mikroprocesorových regulátorů II (Časovače).5) Aplikace v reálném čase - práce s přerušeními I.6) Aplikace v reálném čase - práce s přerušeními II.7) Základní periferie mikroprocesorových regulátorů III (PWM).8) Základní periferie mikroprocesorových regulátorů IV (PWM).9) Základní periferie mikroprocesorových regulátorů V (A/D převodník).10) Základní periferie mikroprocesorových regulátorů VI (A/D převodník).11) Komunikační periferie regulátorů I (SCI, SPI).12) Komunikační periferie regulátorů II (CAN).13) Základy zpracování informace procesorem (datové typy, soustavy, reprezentace čísla v procesoru, přesnost, základní matematické operace, problém přetečení a podtečení).

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu student bude schopen:- Vybrat vhodný mikrokontrolér pro danou aplikaci.- Orientovat se ve vnitřní struktuře mikroprocesoru.- Využívat možnosti vývojového prostředí.- Konfigurovat a následně používat vnitřní HW komponenty.- Sestavit a odladit program pro danou aplikaci. - Orientovat se v dané problematice.

Literatura

Mann, Burkhard. C pro mikrokontroléry : ANSI-C, kompilátory C, spojovací programy - linkery, práce s ATMEL AVR a MSC-51, příklady programování v jazyce C, nástroje pro programování, tipy a triky. Praha : BEN - technická literatura, 2003. ISBN 80-7300-077-6.nullHrbáček, Jiří. Komunikace mikrokontroléru s okolím. 1. díl. 1. vyd. Praha : BEN, 1999. ISBN 80-86056-42-2.Hrbáček, Jiří. Komunikace mikrokontroléru s okolím. 2. díl. 1. vyd. Praha : BEN, 2000. ISBN 80-86056-73-2.Peroutka, Oldřich. Mikrokonkroléry PIC 16F87X. BEN, 2005. Hrbáček, Jiří. Moderní učebnice programování jednočipových mikrokontrolérů PIC. Praha : BEN, 2004. ISBN 80-7300-136-5.Hrbáček, Jiří. Moderní učebnice programování jednočipových mikrokontrolérů PIC. 2. díl, Stavíme se na vlastní nohy. Praha : BEN - technická literatura, 2007. ISBN 978-80-7300-137-7.

Požadavky

Získání zápočtu: odevzdání praktického semestrálního projektu a obhajoba zvoleného řešení.

Garant

Ing. Jan Michalík, Ph.D.