Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Modelování polí v elektrických strojích (KEV / MPS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEV / MPS - Modelování polí v elektrických strojích, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení s MKP2. Ilustrační příklad3. Úvod do práce ve FEM systému ANSYS4. Tvorba fyzikálního a matematického modelu ukázkového příkladu5. Výpočet ukázkového příkladu6. Postprocesing - metody a postupy vyhodnocování a zpracování výsledků7. Zadání a diskuse k semestrální práci8. Samostatná práce na semestrální práci - diskuse postupů a řešení se cvičícím9. Samostatná práce na semestrální práci - diskuse postupů a řešení se cvičícím10. Samostatná práce na semestrální práci - diskuse postupů a řešení se cvičícím11. Samostatná práce na semestrální práci - diskuse postupů a řešení se cvičícím12. Samostatná práce na semestrální práci - diskuse postupů a řešení se cvičícím13. Prezentace výsledků a rozprava, zápočet

Získané způsobilosti

Studenti? interpretují základní princip metody konečných prvků,? namodelují zvolený elektrický stroje a provedou rozbor možných zjednodušení, shrnou požadavky na něj kladené? uvedou postupy potřebné pro provedení výpočtu, určí správnost a vyčíslí výsledek,

Literatura

Close, Charles M.; Frederick, Dean K.; Newell, Jonathan C. Modeling and analysis of dynamic systems. 3rd ed. Hoboken : John Wiley & Sons, Inc., 2002. ISBN 0-471-39442-4.Vláčilová, H., Vilímková, M., Hencl L. Základy práce v CAD systému SolidWorks.

Požadavky

Aktivní účast studenta na cvičeních, pravidelná docházka. Semestrální práci posluchač řeší v rámci týmu, který je vytvořen na začátku kurzu. Prezentace výsledků referátu, který musí každý tým odevzdat, proběhne v zápočtovém týdnu.

Garant

Doc. Ing. Bohumil Skala, Ph.D.

Vyučující

Ing. Vladimír Kindl, Ph.D.