Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Přehled silnoproudé eltech. (KEV / PSE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEV / PSE - Přehled silnoproudé eltech., Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní pojmy a veličiny.2. Základní fyzikální zákony.3. Zdroje el. energie, ss zdroje.4. Střídavé zdroje.5. Energetické přeměny, druhy elektráren.6. Transformace, přenos a rozvod.7. Spínací přístroje.8. Výkonová elektronika.9. El. motory.10. El. pohony.11. Supravodivost a silnoproudé aplikace.12. Motor-generátor pro PVE.13. Supravodivost.

Získané způsobilosti

Student zvládá teoretický rozboru chování elektrických strojů, přístrojů, zařízení výkonové elektroniky s použitím vhodného matematického aparátu ve spojení s fyzikálním názorem na procesy v elektrických strojích. Je schopen vzít v úvahu atypické podmínky způsobené např. polovodičovými napájecími systémy poruchovými stavy apod.

Literatura

HEŘMAN, J. a kol. Přehled silnoproudé elektrotechniky. SNTL Praha, 1984. Suchánek, Vladimír. Silnoproudá elektrotechnika v automatizaci. Vyd. 1. Praha : SNTL, 1973. Ibler, Zbyněk; Beran, Miloš. Elektrárny. 1. vyd. Plzeň : VŠSE, 1982. Ibler, Zbyněk. Elektrárny. 1. vyd. Plzeň : VŠSE, 1984.

Požadavky

Znalost odpřednášené a doporučené látky.

Garant

Doc. Ing. Bohumil Skala, Ph.D.

Vyučující

Ing. Vladimír Kindl, Ph.D.Doc. Ing. Bohumil Skala, Ph.D.Ing. Vladimír Kindl, Ph.D.Doc. Ing. Bohumil Skala, Ph.D.