Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikace počítačů v elektrotechnice (KTE / APE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTE / APE - Aplikace počítačů v elektrotechnice, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Programování PLC v jazyce SIMPLE 3.Speciální funkce v MS Word, MS Excel, MS Access a MS Power Point.Maticová analýza elektrických obvodů v prostředí Matlab a MS Excel.3D aplikace, komplexní matice a složitější struktury v Matlabu.Užití programu LabView.

Získané způsobilosti

Studenti ovládají algoritmizaci jednodušších řídicích činností programovatelných logických automatů (PLC). Znají příkazy a syntaxi vzorového jazyka Simple. Vyhodnotí data z měřicích přístrojů systémem LabView. Analyzují úlohy z oblasti elektrických obvodů prostřednictvím programu Matlab a vykreslí příslušné grafy. Zpracují odpovídající dokumentaci a prezentaci.

Literatura

Pangrác, Hynek. Manuál jazyka SIMPLE. Hanselman, Duane; Littlefield, Bruce. Mastering MATLAB 6 : a comprehensive tutorial and reference. Upper Saddle River : Prentice Hall, 2001. ISBN 0-13-019468-9.Orvis, William J. Microsoft Excel pro vědce a inženýry. 1. vyd. Praha : Computer Press, 1996. ISBN 80-85896-49-4.Balda, Miroslav. Úvod do MATLABu. 2. opr. vyd. Plzeň : Západočeská univerzita, 1998. ISBN 80-7082-404-2.Vlach, Jaroslav; Havlíček, Josef; Vlach, Martin. Začínáme s LabVIEW / Jaroslav Vlach, Josef Havlíček, Martin Vlach. 1. vyd. Praha : BEN - technická literatura, 2008. ISBN 978-80-7300-245-9.

Požadavky

Zvládnutí probrané látky, prokázané vypracováním dvou semestrálních prací.

Garant

Ing. Petr Preuss, CSc.

Vyučující

Ing. Petr Preuss, CSc.Ing. Pavel Štekl, Ph.D.Ing. Pavel Štekl, Ph.D.