Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektrodynamika pro EE (KTE / EDEE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTE / EDEE - Elektrodynamika pro EE, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět obsahuje vybrané partie z teorie elektromagnetického pole a teorie elektrických obvodů. Teorie elektromagnetického pole: matematické modely a metody jejich řešení, okrajové úlohy pro potenciály, silové účinky EMP, výpočty parametrů přenosových vedení, zemní impedance. Z teorie elektrických obvodů jsou probrány typické obvody silnoproudé elektrotechniky se soustředěnými i s rozprostřenými parametry a metody jejich řešení. Výkony v soustavách napájených neharmonickými zdroji. V závěrečné části předmětu jsou uvedeny způsoby řešení sdružených problémů, zejména elektromagneticko-mechanických a elektromechanicko-tepelných.

Získané způsobilosti

Student si prohloubí znalosti z teorie elektromagnetického pole, umí řešit složitější úlohy s využitím profesionálního SW, rozšíří si znalosti z teorie obvodů pro řešení problémů energetických soustav (parametry přenosových vedení, neharmonické výkony,vlnové preocesy na vedení).

Literatura

Mayer, D. Elektrodynamika pro energetiky. Nakladatelství BEN, Praha, 2005. Mayer, D. Teoretická elektrotechnika 3. ZČU v Plzni. Mayer, Daniel. Teorie elektromagnetického pole. Plzeň : Západočeská univerzita, 2004. ISBN 80-7082-826-9.Mayer, Daniel. Úvod do teorie elektrických obvodů. Praha : SNTL, 1981.

Požadavky

Požadavky pro získání zápočtu:- aktivní účast na cvičeních- vypracování dvou SP- úspěšné napsání dvou testů

Garant

Prof. Ing. Ivo Doležel, CSc.

Vyučující

Prof. Ing. Ivo Doležel, CSc.Prof. Ing. Ivo Doležel, CSc.Ing. Petr Polcar, Ph.D.