Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prostředky řešení elmag. polí a aplikace (KTE / PREMP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTE / PREMP - Prostředky řešení elmag. polí a aplikace, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Doporučený předmět pro studenty, kteří si chtějí prohloubit znalosti z numerického řešení elektromagnetických polí a sdružených úloh. Metody a modely řešení elektromagnetických polí a příbuzných problémů. Po absolvování tohoto kurzu by student měl být schopen samostatně formulovat matematické modely technických úloh z oblasti elektromagnetického pole a vybraných kombinovaných úloh obvody-pole.

Získané způsobilosti

Studenti umí- pracovat s aparátem používaným v numerických metodách (numerické řešení nelineárních algebraických rovnic, derivování, integrování i vícerozměrné apod.),- řešit rozsáhlé systémy lineárních algebraických rovnic pomocí základních přímých a iteračních algoritmů,- řešit numericky jednodušší obyčejné i parciální diferenciální rovnice a jejich soustavy,- budovat spojité modely fyzikálních polí a navrhovat vhodné způsoby jejich numerického řešení.

Literatura

M.D. Greenberg. Advanced Engineering Mathematics. USA, Prentice Hall, 1998. nullChari, M. V. K.; Salon, S. J. Numerical methods in electromagnetism. San Diego : Academic Press, 2000. ISBN 0-12-615760-X.Rektorys, Karel. Přehled užité matematiky. 4. vyd. Praha : SNTL, 1981. http://k315.feld.cvut.cz/index.php?id=download&kod=cz&node=4

Požadavky

Týmové zpracování projektu na zadané téma z oblasti modelování a řešení elmag. polí, resp. jiných praktických aplikací. Dva úspěšně zvládnuté testy.

Garant

Prof. Ing. Ivo Doležel, CSc.