Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář z analýzy elektrických obvodů (KTE / SAEO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTE / SAEO - Seminář z analýzy elektrických obvodů, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Trojfázové obvody. Obvody se vzájemnými indukčnostmi. Obvody s neharmonickými zdroji, výkony v obvodech s neharmonickými zdroji. Dvojbrany - základní vlastnosti, charakteristické rovnice a určování jejich prvků. Vlnové parametry a kmitočtové charakteristiky dvojbranu. Elektrické filtry, útlumové charakteristiky. Energetické poměry na pasivních prvcích, chování obvodu při změně podmínek - přechodný děj, Stanovení počátečních podmínek v RLC obvodech, nový ustálený stav, přechodné jevy v obvodech 1. řádu, formulace rovnic a jejich řešení.

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni analyzovat obvody se stejnosměrnými i harmonickými zdroji.Jsou schopni spočítat všechny typy výkonů v těchto obvodech. Studenti správně analyzují rezonanční stavy v elektrických obvodech.Umí řešit elektrické obvody pomocí profesionálních programů a dokáží správně interpretovat výsledky.

Literatura

Benešová, Zdeňka. Elementární příklady z teorie elektrických obvodů. 2. vyd. Plzeň : Západočeská univerzita, 2006. ISBN 80-7043-451-1.Kotlan, Jiří. Základy teoretické elektrotechniky. 1. vyd. Plzeň : Západočeská univerzita, 1995. ISBN 80-7082-172-8.

Požadavky

Podmínky pro udělení zápočtu:Bezchybné vypracování pěti zadaných úkolů formou písemného referátu a odevzdání 2 týdny po probrání daného problému.Úspěšné napsání testů, tj. prokázání aktivní znalosti látky zpracovávané v úkolech 1 - 5 (dosažení 65 % bodů).

Garant

Ing. Marcela Ledvinová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Marcela Ledvinová, Ph.D.