Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Užití profesionál.progr.v komer.eltech. (KTE / UPPK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTE / UPPK - Užití profesionál.progr.v komer.eltech., Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Operační výzkum - úvod, základní pojmy.Možnosti a nástroje v MS EXCEL.Formulace matematických modelů.Simplexová metoda.Dvoufázová simplexová metoda.Teorie duality.Postoptimalizační analýza.Některé distribuční problémy.Metoda MODI.Přiřazovací problém.Maďarská metoda.Celočíselná řešení úloh lineárního programování.Modely hromadné obsluhy.

Získané způsobilosti

Student dokáže sestavit ekonomický a matematický model praktického problému, který je potřeba optimalizovat z hlediska daného kritéria. Rozpozná typ úlohy a zvolí vhodnou optimalizační metodu.Aplikuje přislušný matematický algoritmus, resp. použije odpovídající profesionální programový nástroj. Získané výsledky vyhodnotí a formuluje doporučení, jakým způsobem řídit či korigovat předmětnou činnost.

Literatura

Lagová, Milada; Jablonský, Josef. Lineární modely. 1. vyd. Praha : Vysoká škola ekonomická, 1999. ISBN 80-7079-959-5.

Požadavky

Podmínky pro udělení zápočtu: Samostatné zpracování semestrální práce (odevzdat nutno nejpozději ve 12. výukovém týdnu).Prokázání průběžného zvládnutí vyučovaných metod formou testu.Písemná a ústní zkouška.

Garant

Ing. Petr Preuss, CSc.

Vyučující

Ing. Petr Preuss, CSc.Ing. Petr Preuss, CSc.