Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Angličtina pro doktorandy 1 (KAJ / A1D)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJ / A1D - Angličtina pro doktorandy 1, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti doktorských studijních programů prostřednictvím kurzu dále prohlubují úroveň znalostí anglického jazyka se zaměřením na rozvoj kompetencí zejména v následujících oblastech:- porozumění čtenému textu a reprodukce odborného textu- písemné zachycení hlavních myšlenek přečteného nebo slyšeného textu- diskuse a argumentace k problematice oboru- prezentace zprávy, referátu, přednášky a diskusního příspěvku

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni:- analyzovat odborný text a ústně jej interpretovat, - analyzovat odborný text a písemně jej interpretovat, - ústně a písemně sumarizovat/rekapitulovat hlavní myšlenky přečteného nebo slyšeného textu,- diskutovat a argumentovat k problematice oboru,- vytvořit svoji vlastní písemnou práci v anglcikém jazyce,- prezentovat zprávu, referát, přednášku a diskusní příspěvek.

Literatura

Hewings, Martin. Advanced grammar in use : a self-study reference and practice book for advanced learners of English : with answers. 9th pub. Cambridge : Cambridge University Press, 2002. ISBN 0-521-49868-6.Sinclair, John. Anglicko-český výkladový slovník. Praha : Nakladatelství Lidové noviny, 1998. ISBN 80-7106-304-5.Alexander, L. G. Essay and Letter Writing. Longman, 1995. Newsweek. New York : Newsweek, 1933.

Požadavky

Písemné materiály:- strukturovaný životopis v anglickém jazyce koncipovaný dle norem v anglicky hovořících zemích (1-2 strany)- resumé ze 150 stran prostudovaného odborného textu v cizím jazyce (3-5 stran)- anglicko-český slovník odborné terminologie z prostudovaného anglického textu z doktorandova oboru (200 výrazů)- souvislý text představující výtah z doktorandovy vlastní rozsáhlejší odborné práce (např. diplomové, disertační, příspěvku na konferenci apod. v rozsahu 3-5 stran)Ústní zkouška je konána před komisí. Součást zkoušky tvoří zhodnocení předložených písemných podkladů. Písemné materiály je aspirant povinen odevzdat nejpozději 14 dnů před konáním zkoušky.

Garant

PhDr. Ivona Mišterová, Ph.D.