Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Angličtina pro kulturní studia 1 (KAJ / AKS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJ / AKS1 - Angličtina pro kulturní studia 1, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz je zaměřen na lingvistickou analýzu vybraných textů z oblasti literatury, kultury, filosofie a sociologie, jakož i dalších dokumentů s obecnou společenskovědní tématikou. Jednotlivé semináře budou zaměřeny na práci s texty a dokumenty z následujících oblastí: evropská literatura a kultura, aktuální sociologické otázky, EU a Česká republika, problematika gender, multikulturalismus a mnoho dalších společenskovědně zaměřených témat. Součástí kurzu jsou aplikační cvičení, jejichž cílem je nejen snaha seznámit studenty s různorodostí jednotlivých textů, ale vést je především ke správnému a přesnému jazykovému vyjadřování písemnému i ústnímu.

Získané způsobilosti

Studenti analyzují a porozumí širokému spektru původních textů odborných textů obecného i odborného jazyka evropských anglofonních oblastí. Studenti aplikují své jazykové znalosti a dovednosti na odborné texty v angličtině a osvojují si odbornou terminologii.

Literatura

Whittaker, Paul; Whittaker, Jarmila. English for Europe. 1st ed. Olomouc : inStep, 2002. ISBN 80-238-9259-2.Hewings, Martin. Advanced grammar in use : a self-study reference and practice book for advanced learners of English : with answers. 1st pub. Cambridge : Cambridge University Press, 1999. ISBN 0-521-49868-6.Murphy, Raymond. English grammar in use : a self-study reference and practice book for intermediate students of English : with answers. Cambridge : Cambridge University Press, 2004. ISBN 0-521-53762-2.Swan, Michael; Walter, Catherine. How english works : a grammar practice book. 1st ed., 4th impression. Oxford : Oxford University Press, 1998. ISBN 0-19-431456-1.Macionis, John J.; Benokraitis, Nijole V. Seeing ourselves : classic, contemporary, and cross-cultural readings in sociology. 7th ed. Upper Saddle River, N.J. : Prentice Hall, 2006. ISBN 0-13-220491-6.

Požadavky

Splnění závěrečného testu. Doporučena aktivní účast ve výuce.

Garant

PhDr. Eva Skopečková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Lenka DejmalováPhDr. Eva Skopečková, Ph.D.Mgr. Lenka DejmalováPhDr. Eva Skopečková, Ph.D.