Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anglo-americká kultura (KAJ / ALC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJ / ALC - Anglo-americká kultura, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Alžbětinská AnglieOsvícenstvíRomantismusViktoriánská AnglieEdwardovská dobaModernismusRozzlobení mladí mužiÉra masmédiíPrezentace

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni: - vysvětlit vývojové trendy a charakteristické rysy anglické literární tvorby, - identifikovat díla klíčových tvůrců jednotlivých literárních období, - uvést do souvislosti vývojové trendy a charakteristické rysy anglické a americké prózy a signifikantní kulturní, společenské a historické události,- analyzovat klíčové aspekty současné angloamerické kultury,- pracovat s pestrou škálou pramenů k soudobým kulturním dějinám i britským/americkým tiskem.

Literatura

Daiches, D. A Critical History of English Literature. 2 sv. New York: The Ronald Press Company, 1960. CUDDON, J.A. A Dictionary of Literary Terms. London: Penguin Books, 2004. Evans, B. I. A Short History of English Literature. London: Penguin Books, 1990. DOBSON, A. Anglo American Relations in the Twentieth Century. London: Routledge, 1997. O DRISCOLL, J. Britain. 2. vyd. Oxford: Oxford University Press, 1997. FERGUSON, N. How Britain Made the Modern World. London, 2004. Abrams, M. H. The Norton anthology of English literature. The Major Authors. 2 sv. New York. London: W. W. Norton and Company, 1996. Baldick, Ch. The Oxford Dictionnary of Literary Terms. Oxford: Oxford University, 2008.

Požadavky

Kombinovaná zkouška - test a ústní zkouška. Studenti pracují s původními anglickými texty, připravují ústní prezentace, eseje a projekty, jež jsou kontultovány s vyučujícími. Rozsah esejů tvoří 10-20 normostran, ústní prezentace v rozsahu 10-20 minut. Písemná část projektů se pohybuje v rozmezí 10-20 stran a ústní prezentace 10-20 minut.

Garant

PhDr. Ivona Mišterová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Ivona Mišterová, Ph.D.PhDr. Alice Tihelková, Ph.D.