Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Angličtina pro angloamerická studia 1 (KAJ / AOBA1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJ / AOBA1 - Angličtina pro angloamerická studia 1, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Plánované tematické okruhyRasa a rasismus v anglofonních zemích.Náboženství a náboženský fanatismus v anglofonních zemích.Multikulturalismus a imigrace v anglofonních zemích.Zákony o střelných zbraních a kriminalita v anglofonních zemích.Pracovní etika v anglofonních zemích.Původní obyvatelé anglofonních zemí a témata s nimi spojená.Mexicko-americká válka 1812 a Manifest DestinySlavní vynálezci a vynálezy v anglofonních zemích.Národní symboly anglofonních zemí.Kanadsko-americké/britské vztahy.

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni: - analyzovat odborné angloamerické texty z oblasti mezinárodních vztahů, - interpretovat základní teze analyzovaného textu, - účelně aplikovat terminologii, - vytvářet odborné prezentace.

Literatura

Wilkinson, Paul. International relations : a very short introduction. Oxford ; Oxford University Press, 2007. ISBN 978-0-19-280157-9.Weber, Cynthia. International relations theory : a critical introduction. 1st pub. London : Routledge, 2001. ISBN 0-415-24974-0.JOHNSON, Loch. K. America as a World Power. Foreign Policy in a Constitutional Framework. New York: McGraw-Hill, Inc., 1991. DOBSON, A. Anglo American Relations in the Twentieth Century. London: Routledge, 1997. ABERCROMBIE, N., W. A. Contemporary British Society. Cambridge: Polity, 2002. BIRDSALL, S. V. Modern European History. McGraw-Hill, 1990. Ovendale, Ritchie. Anglo-American Relations in the Twentieth Century (British History in Perspective). London, New York: Palgrave Macmillan. Studenti budou vždy využívat aktuální texty z politologie, mezinárodních vztahů a politiky. Vyučující bude tyto texty vybírat zejména z renomovaných anglo-amerických publikací, např. Foreign Policy, Foreign Affairs, International Security. Vždy bude kladen důraz na to, aby texty byly široce dostupné a to ať v knihovně, nebo na databázích JSTOR či EbscoHost. BURCHILL, Scott, LINKLATER, Andrew, DEVETAK, Richard, and Jack DONNELLY. Theories of International Relations. London, New York: Palgrave Macmillan, 2013. Theories of International Relations. London, New York: Palgrave Macmillan, 2013.

Požadavky

Je doporučena pravidelná docházka a plnění zadaných domácích úkolů. Student si na každou hodinu připravuje mini-report týkající se aktuálního dění ve světě, především v anglicky mluvících zemích. Vypracování seminární práce na zadané téma. Splnění průběžného a závěrečného testu.

Garant

PhDr. Alice Tihelková, Ph.D.