Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Náboženství a spiritualita v USA (KAJ / ARS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJ / ARS - Náboženství a spiritualita v USA, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teologie, praxe, rituál, religiozita, spiritualita, historie a specifická podoba daného náboženství nebo duchovního směru. Křesťanství, Judaismus, Islám, Budhismus, Hinduismus, spritualita amerických Indiánů, Neo-pohanství, Druidismus, Šamanismus, Wicca, západní esoterická tradice a magie.

Získané způsobilosti

Student získá orientaci ve spletité situaci náboženství a spirituality v USA na počátku 21. století a zároveň hlubší vhled do podstaty a různých podob religiozity a spirituality moderního člověka.

Literatura

Beal, T. Religion in America: A Brief Introduction. New York: OUP, 2008. Hutton, R. The Triumph of the Moon: A History of Modern Pagan Witchcraft. Oxford: OUP, 1999. Stuckard, Kocku von. Western Esotericism: A Brief History of Secret Knowledge. London: Equinox, 2005. Crowley, V. Wicca: A Comprehensive Guide to the Old Religion in the Modern World. London: Element, 2003. Neusner, J. World Religions in America. London: Westminster John Knox Press, 2003.

Požadavky

Doporučená pravidelná docházka, pravidelná domácí příprava, aktivní účast ve výuce. Ústní prezentace, závěrečný písemný test a ústní zkouška.

Garant

PhDr. Robert Vorel, CSc.

Vyučující

PhDr. Robert Vorel, CSc.