Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kulturně historický přehled VB a USA (KAJ / KABSZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJ / KABSZ - Kulturně historický přehled VB a USA, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je volitelnou součástí státní závěrečné zkoušky bakalářského oboru Cizí jazyky pro komerční praxi. Předmět si zapisují studenti, kteří chtějí v příslušném akademickém roce ukončit studium v oboru Cizí jazyky pro komerční praxi. Jde o ústní zkoušku, jež se koná před komisí a obvykle trvá cca 15-30 minut. Vlastní průběh a další náležitosti jsou stanoveny Studijním a zkušebním řádem Západočeské univerzity v Plzni.

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni:- vysvětlit přehled historického, sociálního, kulturního a politického vývoje USA- popsat historický vývoj ve Spojených státech 60. let dvacátého století- popsat společenská hnutí v moderní Americe- vysvětlit vzdělávací systém USA- vysvětlit politický systém USA- vysvětlit vzdělávací systém Velké Británie- vysvětlit politický systém Velké Británie- vysvětlit a popsat třídní systém Velké Británie- vysvětlit termín "multikulturalismus"

Literatura

McDowall, David. An illustrated history of Britain. Harlow, 1989. ISBN 978-0582749146.Paxman, Jeremy. Angličané : portrét národa. Praha, 2006. Garwood, Christopher; Gardani, Guglielmo; Peris, Edda. Aspects of Britain and the USA. Oxford, 1999. ISBN 978-0194542456.O Driscoll, James. Britain. Oxford, 1997. ISBN 978-0194324298.Storry, Mike; Childs, Peter. British cultural identities. Routledge, 2008. ISBN 978-0415424608.

Požadavky

Požadavky na studenta zveřejní garantující katedra.Seznam literatury zveřejní garantující katedra.

Garant

PhDr. Ivona Mišterová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Ivona Mišterová, Ph.D.