Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kulturně-jazykové reálie (KAJ / KJBSZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJ / KJBSZ - Kulturně-jazykové reálie, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je volitelnou součástí státní závěrečné zkoušky bakalářského oboru Mezinárodní vztahy - britská a americká studia. Předmět si zapisují studenti, kteří chtějí v příslušném akademickém roce ukončit studium v oboru Cizí jazyky pro komerční praxi. Jde o ústní zkoušku, jež se koná před komisí a obvykle trvá cca 15-30 minut. Vlastní průběh a další náležitosti jsou stanoveny Studijním a zkušebním řádem Západočeské univerzity v Plzni.

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni:- vysvětlit přehled historického, sociálního, kulturního a politického vývoje USA- popsat historický vývoj ve Spojených státech 60. let dvacátého století- popsat společenská hnutí v moderní Americe- vysvětlit vzdělávací systém USA- vysvětlit politický systém USA- vysvětlit vzdělávací systém Velké Británie- vysvětlit politický systém Velké Británie- vysvětlit a popsat třídní systém Velké Británie- vysvětlit termín "multikulturalismus"

Požadavky

Požadavky zveřejní garantující katedra.Seznam doporučené literatury zveřejní garantující katedra.

Garant

PhDr. Ivona Mišterová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Ivona Mišterová, Ph.D.