Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Severoirská literatura (KAJ / SIL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJ / SIL - Severoirská literatura, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Náplň kurzu je tvořena četbou a analýzou děl významných autorů severoirské literatury 20. a 21. století (např. Seamus Heaney, Paul Muldoon, Bernard MacLaverty, Glenn Patterson a další).

Získané způsobilosti

Studenty popíšou a analyzují díla vybraných autorů současné severoirské literatury a přiblíží tak nejen současnost, ale také minulost severoirské literatury. Studenti čtou a srovnávají díla významných autorů severoirské literatury 20. a 21. století (např. Seamus Heaney, Paul Muldoon, Bernard MacLaverty, Glenn Patterson a další). Studenti uvedou vybraná díla těchto autorů do širších souvislostí pro dokreslení obrazu současného Severního Irska, což povede k hlubšímu náhledu na danou problematiku. Předmět je vyučován v angličtině.

Literatura

Stříbrný, Zdeněk. Dějiny anglické literatury. Sv. 2. Vyd. 1. Praha : Academia, 1987. Stříbrný, Zdeněk. Dějiny anglické literatury. Sv. 2. Praha : Academia, 1987. PROCHÁZKA, M., STŘÍBRNÝ, Z. Slovník spisovatelů. Praha : Libri, 1996. FOSTER, J. W. The Cambridge Companion to the Irish Novel. Cambridge, 2006. KELLEHER, M., O LEARY, P. The Cambridge History of Irish literature. (1 - 2 vol.). Cambridge, 2006. GRIFFITHS, G., ASHCROFT, W., TIFFIN, H. The Post-colonial Studies Reader. London, 1994.

Požadavky

Seminární práce, splnění průběžného a závěrečného testu.

Garant

PhDr. Eva Skopečková, Ph.D.