Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do angloamerických studií (KAJ / UAS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJ / UAS - Úvod do angloamerických studií, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V souladu s cílem předmětu (anotací) student získá solidní znalosti genetických strukturních a pragmatických aspektů soudobé angličtiny a jejich variant.

Získané způsobilosti

Student se bude dobře orientovat v postavení angličtiny jako světového jazyka č. 1, na rovinách jejích struktury a v jejím historicko-společenském pozadí

Literatura

Menand L. American Studies. Farrar, Straus and Giroux, 2003. Dobson A. Anglo-american Relations in the Twentieth Century. London, 1997. Vachek J. Historický vývoj angličtiny. Praha, 1968. Laird Ch. Language in America. New York, 1988. Vorel R. Lexikologie angličtiny v 77 otázkách a odpovědích. Plzeň, 2006. Mathesius V. Obsahový soubor na základě obecně lingvistickém. Praha, 1966. Crystal D. Sociolinguistics. London, 2000. Crystal D. The English Language. Cambridge, 1998.

Požadavky

Nutná aktivní účast, minimálně 75%. Splnění zadaných požadavků a testů.

Garant

PhDr. Robert Vorel, CSc.

Vyučující

Ing. et BcA. Milan KohoutIng. et BcA. Milan Kohout