Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Evropská a česká politologie (KAP / ECPD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAP / ECPD - Evropská a česká politologie, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

S konkrétní náplní kurzu a podmínkami pro jeho splnění budou studenti seznámeni na začátku semestru na stránkách příslušné katedry.

Získané způsobilosti

Student je schopen samostatné vysoce specializované odborné práce - je schopen provést heuristickou analýzu problému, stanovit hypotézy či výzkumné otázky a vypracovat samostatnou studii, která obstojí v recenzním řízení a může být publikována v odborném tisku.

Literatura

Cabada, Ladislav. Politická věda jako samostatná společenskovědní disciplína. Úvod do studia politické vědy ISBN 80-86432-41-6 P. 2002. Berg-Schlosser, Dirk; Stammen, Theo. Úvod do politické vědy. Vyd. 1. Praha : Institut pro středoevropskou kulturu a politiku, 2000. ISBN 80-86130-09-06 (b.Holzer, J. - Pšeja, P. First decade of Czech political Science - issues, research, methods. In Cabada, L. (ed.), Contemporary Questions of Central European Politics. Aleš Čeněk, 2002. Říchová, Blanka. Úvod do současné politologie : srovnávací analýza demokratických systémů. Praha : Portál, 2002. ISBN 80-7178-628-4.Fiala, P. Německá politologie. CDK, 1995. Katznelson, I. - Miller, H. (eds). Political Science: The State of the Discipline. W.W. Norton, 2002. Říchová, Blanka. Přehled moderních politologických teorií : [empiricko-analytický přístup v soudobé politické vědě]. Vyd. 1. Praha : Portál, 2000. ISBN 80-7178-461-3.Drulák, P. Záblesk v totalitní temnotě - pokus o výzkum mezinárodních vztahů v období reformního komunismu.

Požadavky

Kurz klade důraz na samostatnou práci doktoranda. Ve spolupráci s přednášejícím student vypracuje dílčí studii na téma spojené s tématem kurzu, založenou na jasném teoretickém půdorysu. Její přijetí ze strany přednášejícího, resp. její akceptace některým z odborných časopisů bude považována za splnění předmětu.

Garant

Doc. PhDr. Ladislav Cabada, Ph.D.

Vyučující

Doc. PhDr. Ladislav Cabada, Ph.D.