Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Evropa regionů-historicko-polit. přehled (KAP / ERD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAP / ERD - Evropa regionů-historicko-polit. přehled, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

S konkrétní náplní kurzu a podmínkami pro jeho splnění budou studenti seznámeni na začátku semestru na stránkách příslušné katedry.

Získané způsobilosti

Student je schopen samostatné vysoce specializované odborné práce - je schopen provést heuristickou analýzu problému, stanovit hypotézy či výzkumné otázky a vypracovat samostatnou studii, která obstojí v recenzním řízení a může být publikována v odborném tisku.

Literatura

Cabada, Ladislav. Evropa regionů. Plzeň : Aleš Čeněk, 2009. ISBN 978-80-7380-163-2.Hnízdo, Bořek. Mezinárodní perspektivy politických regionů. Praha : Institut pro středoevropskou kulturu a politiku, 1995. ISBN 80-85241-95-1.Cabada, Ladislav - Waisová, Šárka. European Union on the way to the European State - The Process of Deconstruction of National Identity? Central European Political Science Review, Vol. 2, No. 5, s. 176-184. 2001. Knight, David. B. Identity and Territory: Geographical Perspectives on Nationalism and Regionalism. Annales of the Association of American Geographers, Vol. 72, No. 4, s. 514-531. 1982. Wunderlich, Uwe. New Regionalism and European Studies: Towards a Comprehensive Approach to Regionalisation and Regions. UEA Papers in European and International Studies, Working Paper 1/2005, dostupné na http://www.uea.ac.uk/psi/papers/papers/Wunderlich.pdf. 2005. Wagstaff, Peter (ed.). Regionalism in the European Union. Intellect, 1999. Hueglin, Thomas O. Regionalism in Western Europe. Conceptual Problems of a New Political Perspective. Comparative Politics, Vl. 18, No. 4, s. 439-458. 1986. Wunderlich, Uwe. The New Regionalism Framework - An IR Approach to European Intergation? Dostupné na http://www.jhubc.it/ecpr-bologna. 2004. Larner, Wendy - Walters, William. The Political Rationality of "New Regionalism": Toward a Genealogy of the Region. Theory and Society, Vol. 31, No. 3, s. 391-432. 2002.

Požadavky

Kurz klade důraz na samostatnou práci doktoranda. Ve spolupráci s přednášejícím student vypracuje dílčí studii na téma spojené s tématem kurzu, založenou na jasném teoretickém půdorysu. Její přijetí ze strany přednášejícího, resp. její akceptace některým z odborných časopisů bude považována za splnění předmětu.

Garant

Doc. PhDr. Ladislav Cabada, Ph.D.

Vyučující

Doc. PhDr. Ladislav Cabada, Ph.D.