Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Francouzština pro politology (KAP / FOP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAP / FOP - Francouzština pro politology, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. politická věda v kontextu společenských věd2. metodologie politické vědy3. politika, moc a stát jako hlavní předměty zájmu politické vědy4. trojdimenzionální pojetí politiky5. politické myšlení a politická filosofie6. političtí aktéři7. politické strany a stranické systémy8. politické režimy a formy vlády

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni:- pracovat s odborným politologickým textem ve francouzštině,- osvojit si odbornou politologickou terminologii a specifické stylizační postupy,- využít znalostí odborné terminologie a specifických stylizačních postupů při vlastní prezentaci a vytváření textů, - zvládnout komunikaci na vyšší odborně orientované úrovni.

Literatura

Cabada, Ladislav; Kubát, Michal. Úvod do studia politické vědy. Praha : Eurolex Bohemia, 2004. ISBN 80-86432-63-7.SEILER, D.-L. Les partis politiques. Paris, A. Colin, 1993. BADIE, B.; HERMET, G. Politique comparée. Paris, Presses universitaires de France, 1990. SEILER, D.-L. Comportement politique comparé. Paris. Economica, 1986. ARON, R. Démocratie et totalitarisme. Paris, Gallimard, 1965. BÉNÉTON, P. Introduction a la politique moderne. Paris, Hachette, 1987. DUVERGER, M. Les partis politique. Paris, A. Colin, 1951. Lire et commenter (soubor vybraných autentických textů). DUVERGER, M. Méthodes de la science politique. PUF, 1959. DENQUIN, J.-M. Science politique. Paris, Presses universitaires de France, 1985.

Požadavky

Ústní i písemná prezentace zvoleného odborného tématu ve francouzštině. Student čte pravidelně zadané texty a zpracovává v pravidelných intervalech úkoly, které jsou kontrolovány vyučujícím. Tyto úkoly mají formu ústních prezentací či předem definovaných textů a to na základě dohody mezi studentem a vyučujícím. Prezentace je v délce trvání 10-20 minut, seminární práce v rozsahu 10-20 normostran.

Garant

Doc. PhDr. Marie Fenclová, CSc.