Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geografie voleb (KAP / GVD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAP / GVD - Geografie voleb, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

S konkrétní náplní kurzu a podmínkami pro jeho splnění budou studenti seznámeni na začátku semestru na stránkách příslušné katedry.

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu bude student schopen analyzovat výsledky voleb v kontextu jejich konání v konkrétní zemi či oblasti. Bude rozlišovat mezi různými typy volebních systémů a zasadí jejich užití do kontextu s konkrétní zemí. Student bude schopen odhalit vnější okolnosti, které výrazným způsobem promlouvají do výsledku voleb a zasadí jejich konání do teritoriálního kontextu. Posluchač je schopen psát samostatné vědecké texty na dané téma a své badatelské výzkumy vědecky prezentovat.

Literatura

Cabada, Ladislav; Kubát, Michal. Úvod do studia politické vědy. Praha : Eurolex Bohemia, 2002. ISBN 80-86432-41-6.Říchová, Blanka. Komparace politických systémů I. Praha : Vysoká škola ekonomická, 2002. ISBN 80-7079-994-3.Jehlička, Petr; Daněk, Petr; Tomeš, Jiří. Stát, prostor, politika : vybrané otázky politické geografie. 1. vyd. Praha : Univerzita Karlova, 2000. ISBN 80-238-5566-2.Říchová, Blanka. Komparace politických systémů II. Vyd. 3., přeprac. V Praze : Oeconomica, 2004. ISBN 80-245-0757-9.Glassner, M. I. Political Geography. Muir, R. Political Geography, A New Introduction. Macmillan Press, 1997. Kubát, M. a kol. Politické a ústavní systémy zemí středovýchodní Evropy. Eurolex Bohemia, Praha, 2004. Klokočka, Vladimír; Wagnerová, Eliška. Ústavy států Evropské unie : ústavní texty Belgie, Dánska, Finska, Francie, Irska, Itálie, Lucemburska, Německa, Nizozemí, Portugalska, Rakouska, Řecka, Španělska, Švédska, Velké Británie. Praha : Linde, 1997. ISBN 80-7201-056-5.

Požadavky

Kombinované - vypracování písemné práce a ústní pohovor

Garant

PhDr. Michael Romancov, Ph.D.

Vyučující

Doc. PhDr. Ladislav Cabada, Ph.D.