Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Justice a vnitřní záležitosti (KAP / JVZD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAP / JVZD - Justice a vnitřní záležitosti, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

S konkrétní náplní kurzu a podmínkami pro jeho splnění budou studenti seznámeni na začátku semestru. Sylabus předmětu bude vyvěšen na stránkách příslušné katedry.

Získané způsobilosti

Student bude podrobně rozumět problémům a zákonitostem ve vývoji evropské integrace. Po absolvování kurzu bude schopen aplikovat teoretické poznatky (teorie evropské integrace) na praktické projevy integračního procesu. Student bude schopen odborné diskuze nad otázkami souvisejícími s integračním procesem a bude schopen aplikace vědeckých poznatků na odborné texty související s evropskou integrací. Bude schopen interprotovat souvislosti mezi právním rámcem EU a faktickým fungováním institucí. Posluchač je schopen psát samostatné vědecké texty na dané téma a své badatelské výzkumy vědecky prezentovat.

Literatura

Walker, Neil. Europe s area of freedom, security and justice. Oxford : Oxford University Press, 2004. ISBN 0-19-927465-7.Pikna, Bohumil. Vnitřní bezpečnost a veřejný pořádek v evropském právu : oblast policejní a justiční spolupráce. Praha : Linde, 2004. ISBN 80-7201-489-7.Aktuální materiály z Evropské komise a dalších institucí EU. Apap, J. Justice and Home Affairs in the EU. Brussels: CEPS, 2004. Anderson, M. - Apap, J. Striking a Balance between Freedom, Security and Justice in an Enlarged European Union. Brussels: CEPS, 2002. Druláková, R. Vnitřní bezpečnost EU. Prostor svobody, bezpečnosti a práva. Praha: Oeconomica, 2005.

Požadavky

Kombinované - vypracování písemné práce a ústní pohovor

Garant

Ing. Mgr. Radka Druláková, Ph.D.