Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodologický proseminář (KAP / METMV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAP / METMV - Metodologický proseminář, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz probíhá jako celodenní setkání se studenty prvního ročníku, na němž jsou garantem oboru seznámeni s metodikou studia, zejména pak s metodami sběru vědeckých informací a jejich užíváním. Důležitým tématem je otázka vědecké etiky, zejména pak správného nakládání s citacemi, odkazy, poznámkovým aparátem apod.

Získané způsobilosti

Po absolvování prosemináře bude student zorientován v oblasti metodiky studia. Student získá klíčové znalosti pro další působení v rámci akademického prostředí. Osvojí si základy metod sběru vědeckých informací a jejich užívání. Dále bude student schopen využít tyto znalosti k aplikaci v rámci samotného studia a také v rámci psaní seminárních a dalších vědeckých prací. Student tak bude schopen identifikovat a používat různé metody citací a zejména pak bude schopen správně nakládat s citacemi, odkazy, poznámkovým aparátem apod.

Literatura

Cabada, Ladislav,; Kubát, Michal. Úvod do studia politické vědy. null. Plzeň : Aleš Čeněk, 2007. ISBN 978-80-7380-076-5.Drulák, Petr. Jak zkoumat politiku : kvalitativní metodologie v politologii a mezinárodních vztazích. Vyd. 1. Praha : Portál, 2008. ISBN 978-80-7367-385-7.

Požadavky

Účast na blokovém semináři.Podmínky k získání zápočtu stejné pro denní i kombinovanou formu studia: - účast na semináři- studenti, kteří se semináře nemohou zúčastnit, vypracují seminární práci v rozsahu 5-7 normostran na téma smluvené s vyučujícím, v níž osvědčí ovládnutí metodiky vědecké práce (odkazy, citace, práce s poznámkovým aparátem, seznam literatury apod.)Opora ke kurzu: http://www.kap.zcu.cz/opory/met/Konkrétní podoba sylabu včetně upřesněných podmínek pro získání zápočtu či zkoušky bude nejpozději v první den výuky v daném semestru vyvěšena na elektronické stránce katedry.Účast na semináři je podle rozhodnutí děkana povinná!

Garant

Doc. PhDr. Šárka Cabadová Waisová, Ph.D.