Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mezinárodní ekonomické vztahy (KAP / MEV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAP / MEV - Mezinárodní ekonomické vztahy, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Formování současného politického a ekonomického systémuVznik a vývoj Mezinárodního měnového fonduVznik a vývoj skupiny Světové bankyVznik a vývoj Světové obchodní organizaceTeoretická kritika mezinárodních měnových a obchodních organizací a současného ekonomického systémuVazby mezi rostoucí ekonomickou provázaností a změnou bezpečnostních paradigmatVazby mezi rostoucí ekonomickou provázaností a měnící se rolí státuMezinárodní organizace a režimyOtázky mezinárodního rozvojeVybraná aktuální témata

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu se budou studenti schopni orientovat v problematice vztahů mezi mezinárodní politikou a ekonomickými faktory, které ji ovlivňují a které jsou jí ovlivňovány. Zároveň také budou moci své znalosti získané v kurzu aplikovat v rámci písemného zpracování vybraných textů.

Literatura

Gilpin, Robert. The political economy of international relations. Princeton : Princeton University Press, 1987. ISBN 0-691-02262-3.KRPEC, Oldřich; HODULÁK, Vladan. Politická ekonomie mezinárodních vztahů. Brno: Masaryková univerzita, Mezinárodní politologický ústav, 2011. ISBN 978-80-210-5481-3.Lewis, Peter. Africa : dilemmas of development and change. Boulder : Westview Press, 1998. ISBN 0-8133-2755-5.Strange, Susan. The Retreat of the state : the diffusion of power in the world economy. New York : Cambridge University Press, 1996. ISBN 0-521-56440-9.

Požadavky

Student čte pravidelně zadané texty v českém i cizím jazyce a zpracovává v pravidelných intervalech úkoly, které jsou kontrolovány vyučujícím. Tyto úkoly mají formu ústních prezentací či předem definovaných textů, a to na základě dohody mezi studentem a vyučujícím.U prezentace je standardní doba trvání 10-20 minut, u seminární práce je rozsah mezi 10-20 normostranami.

Garant

PhDr. Magdaléna Leichtová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Magdaléna Leichtová, Ph.D.PhDr. Martina Ponížilová, Ph.D.