Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Politologie 2 (KAP / POL2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAP / POL2 - Politologie 2, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Demokracie2. Nedemokracie3. Typy nedemokratických režimů4. Praxe demokratických politických systému5. Politická antropologie jako součást politické vědy6. Politická sociologie jako součást politické vědy7. Politická geografie jako součást politické vědy8. Politická antropologie jako součást politické vědy

Získané způsobilosti

Absolvent kurzu bude schopen interpretace základních politologických kategorií. Bude se orientovat v aktuálním politickém dění a bude schopen uvádět jednotlivé události do vzájemných souvislostí. Bude schopen aplikace teoretických poznatků na konkrétní případové studie.

Literatura

Cabada, Ladislav; Kubát, Michal. Úvod do studia politické vědy. Praha : Eurolex Bohemia, 2002. ISBN 80-86432-41-6.Weber, M. Politika jako povolání. Praha, 1998. Berg-Schlosser, Dirk; Stammen, Theo. Úvod do politické vědy. Vyd. 1. Praha : Institut pro středoevropskou kulturu a politiku, 2000. ISBN 80-86130-09-06 (b.Říchová, Blanka. Úvod do současné politologie : srovnávací analýza demokratických systémů. Praha : Portál, 2002. ISBN 80-7178-628-4.Klokočka, Vladimír. Politická reprezentace a volby v demokratických systémech. Praha : Aleko, 1991. ISBN 80-85341-11-5.

Požadavky

Kombinovaná zkouška, která prověří znalost odpřednášené látky a povinné literatury.Student čte pravidelně zadané texty v českém i cizím jazyce a zpracovává v pravidelných intervalech úkoly, které jsou kontrolovány vyučujícím. Tyto úkoly mají formu ústních prezentací či předem definovaných textů, a to na základě dohody mezi studentem a vyučujícím.U prezentace standardní doba trvání je 10-20 minut, u seminární práce je rozsah mezi 10-20 normostran.

Garant

PhDr. David Šanc, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Pavel Hlaváček, Ph.D.PhDr. Vladimír Naxera, Ph.D.