Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektové řízení ve veřejném sektoru (KAP / PRO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAP / PRO - Projektové řízení ve veřejném sektoru, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

úvodní přednášky - terminologietypy a možnosti financování v politické vědětypické výzvy v oboru a jejich strukturatvorba projetových žádostí na příkladu politologického projektufinanční management běžných typů projektůpráce na vzorových projektechodevzdání projektuevaluace projektu

Získané způsobilosti

Absolvent kurzu bude podrobně seznámen s projektovým plánováním ve veřejném sektoru a bude schopen rozlišit mezi různými typy projektů. Student bude umět převést teoretické poznatky do praxe a sepsat plnohodnotný projet. Student bude rozumět systému financování různých typů projektů a bude vědět, kde žádat o finanční podporu pro daný druh projektu.

Literatura

Cabada, Ladislav. Projektové řízení ve veřejném sektoru. Plzeň : Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, 2007. ISBN 978-80-7380-068-0.Svozilová, Alena. Projektový management. Praha : Grada, 2006. ISBN 80-247-1501-5.KOL. AUTORŮ. Základní principy přípravy projektů v rámci strukturálních fondů EU. Praha: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR,, 2004. Vilamová, Šárka. Čerpáme finanční zdroje Evropské unie : praktický průvodce. 1. vyd. Praha : Grada Publlishing, 2005. ISBN 80-247-1194-X.Zuzaňák, Aleš. Finanční řízení projektů. neuvedeno. Praha : Linde, 1997. ISBN 80-7201-066-2.Marek, Dan. Příprava na strukturální politiku Evropské unie. Vyd. 1. Ostrava : Repronis, 2004. ISBN 80-7329-065-0.

Požadavky

Vypracování projektu. Student čte pravidelně zadané texty v českém i cizím jazyce a zpracovává v pravidelných intervalech úkoly, které jsou kontrolovány vyučujícím. Tyto úkoly mají formu ústních prezentací či předem definovaných textů a to na základě dohody mezi studentem a vyučujícím. U prezentace standardní doba trvání je 10-20 minut, u seminární práce je rozsah mezi 10-20 normostran.

Garant

PhDr. David Šanc, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Mgr. Petr Jurek, Ph.D.Mgr. Marta Kollerová