Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projekty a odborné texty v politologii (KAP / PROJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAP / PROJ - Projekty a odborné texty v politologii, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Veřejná sféra a projektové plánování (vybrané typy aktérů veřejné sféry ve vztahu k projektu a projektovým aktivitám).2. Policy analysis - základní definice, vymezení problému.3. Metody strukturace a definování problému, tvorba cílů.4. SWOT analýza.5. Definice problému jako nástroj strategického i projektového plánování (strom problému a jeho užití)6. Projektové plánování - analýza cílů.7. Definice účelu, cílů a výstupů projektu.8. Struktura projektu (metoda logického rámce).9. Aktivity projektu. Analýza výstupů měřitelné ukazatele. Analýza rizik.10. Odborné texty ve společenských vědách.11. Základy projektování v akademické sféře - výzkumný projekt.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu bude student schopen rozlišit vybrané typy aktérů veřejné sféry ve vztahu k projektu a projektovým aktivitám. Dále bude student moci aplikovat Policy analysis, tedy bude schopen používat základní definice a vymezení problému. Student bude také vybaven znalostí používání a vypracování tzv. SWOT analýzy. Rovněž bude student aplikovat definice problému jako nástroj strategického i projektového plánování (strom problému a jeho užití). Všechny tyto znalosti pak student využije při praktickém vytváření projektů a analýz.

Literatura

Cabada, Ladislav. Projektové řízení ve veřejném sektoru. Plzeň : Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, 2007. ISBN 978-80-7380-068-0.Jakubíková, Dagmar. Analýza silných a slabých stránek, příležitostí a hrozeb-SWOT analýza vzdělávacích institucí. Komunikace školy s veřejností ISBN 80-7082-828-5. 2001. Marek, Dan; Kantor, Tomáš. Příprava a řízení projektů strukturálních fondů Evropské unie. 1. vyd. Brno : Společnost pro odbornou literaturu - Barrister & Principal, 2007. ISBN 978-80-87029-13-8.

Požadavky

Studenti budou vytvářet vlastní projekty, na kterých se ověří jejich znalost probírané látky. Vzhledem k charakteru semináře tak bude základem hodnocení příprava vlastního projektu s využitím různých informačních zdrojů včetně práce s internetem. Student čte pravidelně zadané texty v českém i cizím jazyce a zpracovává v pravidelných intervalech úkoly, které jsou kontrolovány vyučujícím. Tyto úkoly mají formu ústních prezentací či předem definovaných textů a to na základě dohody mezi studentem a vyučujícím.U prezentace standartní doba trvání je 10-20 minut, u seminární práce je rozsah mezi 10-20 normostran.

Garant

Mgr. Petra Lupták Burzová, Ph.D.