Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Problémy současné politiky (KAP / PSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAP / PSP - Problémy současné politiky, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. účast na odborné konferenci2. diskuze nad vybranými otázkami3. diskuze nad zpracovanými závěry z konference4. přednesení koreferátů souvisejících s probranými otázkami

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu bude student schopen reflexe aktuálních otázek politologického diskurzu. Bude schopen porozumět základním problémům a rozvinout na toto téma diskuzi. Rozpozná základní témata oboru a bude je schopen dát do širších souvislostí.

Literatura

Weber, Max. Metodologie, sociologie a politika. Praha, Oykoimenh, 1998. Cabada, Ladislav,; Kubát, Michal. Úvod do studia politické vědy. null. Plzeň : Aleš Čeněk, 2007. ISBN 978-80-7380-076-5.

Požadavky

Předpokládá se aktivní účast studentů - seminární referáty k aktuálním tématům + koreferáty. Možná účast externích přednášejících z oblasti politiky a politické vědy. Účast na semináři je podle rozhodnutí děkana povinná!Student čte pravidelně zadané texty v českém i cizím jazyce a zpracováv v pravidelných intervalech úkoly, které jsou kontrolovány vyučujícím. Tyto úkoly mají formu ústních prezentací či předem definovaných textů a to na základě dohody mezi studentem a vyučujícím.

Garant

Doc. PhDr. Ladislav Cabada, Ph.D.