Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Studie/odborný článek 1 (KAP / S1D)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAP / S1D - Studie/odborný článek 1, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Student ve spolupráci se svým školitelem zpracuje a publikuje odborný článek v recenzovaném českém nebo zahraničním časopise. S konkrétní náplní kurzu a podmínkami pro jeho splnění budou studenti seznámeni na začátku semestru.

Získané způsobilosti

Student rozliší mezi různými typy odborných textů, bude schopen aplikovat zásady vědecké práce při psaní odborného článku. Posluchač je schopen psát odborné texty na určité téma a výsledky svého výzkumy prezentovat.

Literatura

Liška, Václav. Doctorandus : (průvodce budoucích Ph.D.). 2. vyd. Praha : Professional Publishing, 2005. ISBN 80-86419-93-2.Šanderová, Jadwiga; Miltová, Alena. Jak číst a psát odborný text ve společenských vědách : několik zásad pro začátečníky. Vyd. 1. Praha : SLON, 2005. ISBN 80-86429-40-7.Šesták, Zdeněk. Jak psát a přednášet o vědě. Vyd. 1. Praha : Academia, 1999. ISBN 80-200-0755-5.ČMEJRKOVÁ, S., DANEŠ, F., SVĚTLÁ, J. Jak napsat odborný text. Praha, LEDA, 1999. Menoušek, Jiří. Jak (ne)napsat článek pro odborný časopis? . Weber, Max. Metodologie, sociologie a politika. Praha, Oykoimenh, 1998. ? Creme, Phyllis. ; Lea, Mary R. Writing at University, Second edition. Philadelphia: Open University Press. , 2003. DUVERGER, M. Méthodes de la science politique. PUF, 1959. Moxley, Joseph M.: . Publish, Don´t Perish: The Scholar´s Guide to Academic Writting and Publishing. Westport: Praeger Publishers. , 1992.

Požadavky

Podmínkou pro splnění předmětu je publikování článku ve sborníku, kapitoly v monografii, článku v odborném časopise, případně přednesení referátu na odborné konferenci. Tematické zaměření publikovaného nebo předneseného příspěvku by se mělo shodovat se zaměřením disertační práce. O splnění této povinnosti rozhoduje oborová rada na základě doporučení školitele.

Garant

Doc. PhDr. Šárka Cabadová Waisová, Ph.D.

Vyučující

Doc. PhDr. Ladislav Cabada, Ph.D.