Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Strategické hry a simulace (KAP / SHS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAP / SHS - Strategické hry a simulace, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V rámci předmětu budou probíhat hry a simulace situací z prostředí mezinárodních vztahů.1. seznámení se s prostředím OSN, zásady fungování OSN, principy a pravidla2. simulace mezinárodního konfliktu3. simulace řešení konfliktu v Radě bezpečnosti OSN4. simulace řešení konfliktu v ostatních orgánech OSN5. simulace řešení konfliktu v regionálních organizacích6. poskytování "dobrých služeb"

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu bude student schopen aplikovat svoje znalosti v praxi tím, že bude připraven na možnosti jednání v rámci MV, a to konkrétně pro bilaterální a multilaterální jednání, v nichž je třeba dosáhnout konsenzu. Rovněž bude student schopen využít získané znalosti a komunikačních schopností k tomu, aby rozlišil různá rizika bilaterálního a multilaterálního vyjednávání, kulturními aspekty řešení konfliktů a vyjednávání apod. Dále bude student schopen identifikovat se s různými rolemi a tak bude moci pochopit určité vzory chování (např. diplomatů, reprezentantů konkrétních komunit apod.).

Literatura

OSN. Fakta a čísla OSN. Praha: Informační centrum OSN, 2006. Kriesberg, Louis. Constructive Conflicts. From Escalation to Resolution. Roman and Littlefield Publisher, 1998. Materiály, výzkumné zprávy a odborné texty k tématu a problému, které jsou právě simulovány. Head, Thomas C. Organizational Behaviour: Cases, Exercises, and Readings. Texas A and M University, 1986.

Požadavky

Podmínkou získání zápočtu je aktivní účast na cvičení, hrách a simulacích včetně vypracování požadovaných podkladových materiálů. Účast na tomto kurzu je povinná, tato povinnost je stanovena vyhláškou děkana.Student čte pravidelně zadané texty v českém i cizím jazyce a zpracovává v pravidelných intervalech úkoly, které jsou kontrolovány vyučujícím. Tyto úkoly mají formu ústních prezentací či předem definovaných textů a to na základě dohody mezi studentem a vyučujícím.U prezentace standardní doba trvání je 10-20 minut, u seminární práce je rozsah mezi 10-20 normostran.

Garant

Doc. PhDr. Šárka Cabadová Waisová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Ľubomír Lupták, Ph.D.