Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Španělština pro politology - úvod (KAP / SPP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAP / SPP - Španělština pro politology - úvod, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. politická věda v kontextu společenských věd2. metodologie politické vědy3. politika, moc a stát jako hlavní předměty zájmu politické vědy4. trojdimenzionální pojetí politiky5. politické myšlení a politická filosofie6. političtí aktéři7. politické strany a stranické systémy8. politické režimy a formy vlády

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu bude student znát základní, odbornou terminologie v oblasti politologie a bude schopen ji používat jak v mluvené, tak psané formě. Student bude schopen porozumět autentickému politologickému textu, bude schopen jej podrobně analyzovat a shrnout. Student bude zároveň schopen psát odborné texty ve španělském jazyce.

Literatura

Cabada, Ladislav; Kubát, Michal. Úvod do studia politické vědy. Praha : Eurolex Bohemia, 2004. ISBN 80-86432-63-7.Autentické materiály doporučené katedrou Politologie a mezinárodních vztahů. Delgado, S. y Molina, I. Conceptos fundamentales de Ciencia Política. Alianza Editorial, Madrid, 1998. Murillo Ferrol, F. Estudios de Sociologia Política. Tecnos, Madrid, 1990. Aguila, Rafael del. Introducción a la Ciencia Política. Trotta, Madrid, 1997. JIMENEZ DE PARGA, M. Lor regímenes políticos contemporáneos. Tecnos Madrid.

Požadavky

Student čte pravidelně zadané texty v českém i cizím jazyce a zpracovává v pravidelných intervalech úkoly, které jsou kontrolovány vyučujícím. Tyto úkoly mají formu ústních prezentací či předem definovaných textů a to na základě dohody mezi studentem a vyučujícím. Podmínkou získání zápočtu je ústní i písemná prezentace zvoleného odborného tématu ve španělštině.

Garant

Margarita Gianino Sánchez, M.A.