Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Slabé státy a protektoráty (KAP / SSPD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAP / SSPD - Slabé státy a protektoráty, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studentům jsou představeny teoretické přístupy k rozpadu státu. Studenti zpracovávají případové studie a analýzy. Obsah kurzu je upravován s ohledem na potřeby studentů a zaměření jejich disertační práce.

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu je student schopen vytvářet teoretické a analytické rámce a využívat je pro pokročilou analýzu slabé státnosti v mezinárodních vztazích. Student je schopen psát odborné texty a analýzy v oblasti analýzy slabé státnosti, budování státu.

Literatura

Zartman, W.I. ed. Collapsed States. The Disintegration and Restoration of Legitimate Authority. Lynne Rienner Publishers: London. JACKSON, Robert H. Quasi-States: Sovereignty, International Relations and the Third World. 1st ed. Cambridge University Press: Cambridge, 1990. Rotberg, R. I. ed. When States Fail. Causes and Consequences. Princeton University Press: New York. Ndulo, Muna; Grieco, Margaret. Failed and failing states : the challenges to African reconstruction. Newcastle upon Tyne : Cambridge Scholars, 2010. ISBN 978-1-4438-1866-7.Acemoglu, Daron; Robinson, James A. Why nations fail : the origins of power, prosperity, and poverty. 1st ed. London : Profile Books, 2013. ISBN 978-1-84668-430-2.

Požadavky

Kombinovaná - vypracování písemné práce a ústní pohovor

Garant

Doc. PhDr. Šárka Cabadová Waisová, Ph.D.Doc. PhDr. Přemysl Rosůlek, Ph.D.

Vyučující

Doc. PhDr. Šárka Cabadová Waisová, Ph.D.Doc. PhDr. Přemysl Rosůlek, Ph.D.