Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Východní Evropa v kinematografii a hudbě (KAP / VEKH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAP / VEKH - Východní Evropa v kinematografii a hudbě, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Eisenstein2. Stalinizmus3. Válečné filmy4. Mikalkov5. Postmoderna6. Rozpad Jugoslávie7. Kusturica8. Tarkovskij9. Zanussi10. Autostereotypy

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu bude student schopen pochopit základní způsoby, jakým kultura ve střední, jihovýchodní a východní Evropě ovlivňuje vnímání politického či společenského života. Student bude schopen analyzovat různá propojení mezi kulturním a společensko-politickým životem a identifikovat hlavní faktory, které jsou pro jejich vztah v regionu charakteristické.

Literatura

Thompson, Kristin; Bordwell, David. Dějiny filmu : přehled světové kinematografie. 1. vyd. Praha : AMU, 2007. Carney, P. Východní Evropa : Bulharsko, Maďarsko, Polsko, Rumunsko, Rusko, Slovensko. Svojtka & Co., Praha, 2001.

Požadavky

Je vyžadována ústní prezentace několika filmů týkajících se jedné politické události a analýza podobností/odlišností. Dále také ústní nebo písemná prezentace jednoho hudebního trendu v daných areálech dle výběru studenta nebo skupiny studentů. U prezentace standardní doba trvání je 10-20 minut, u seminární práce je rozsah mezi 10-20 normostran. Jako obecné požadavky katedry platí, že student čte pravidelně zadané texty v českém nebo cizím jazyce a zpracovává v pravidelných intervalech úkoly, které jsou kontrolovány vyučujícím. Tyto úkoly mají formu ústních prezentací či předem definovaných textů a to na základě dohody mezi studentem a vyučujícím.

Garant

Mgr. Petra Lupták Burzová, Ph.D.