Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Archeologické texty v angličtině 2 (KAR / ATA2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAR / ATA2 - Archeologické texty v angličtině 2, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Četba anglických textů2. Výklad obsahu textu v angličtině3. Výklad odborné terminologie4. Překlad krátkého odborného textu z češtiny do angličtiny

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu - četbě vybraných textů s důrazem na archeologickou terminologii - budou posluchači schopni jak během studia archeologie, tak i v pozdější praxi efektivně pracovat s anglicky psanými odbornými/vědeckými texty.

Literatura

Renfrew, Colin; Bahn, Paul G. Archaeology : theories methods and practice. 3rd ed. London : Thames & Hudson, 2000. ISBN 0-500-28147-5.Roberts, Brian K. Landscapes of settlement : prehistory to the present. London : Routledge, 1996. ISBN 0-415-11968-5.

Požadavky

Rozvíjet u studentů schopnost porozumět anglické odborné literatuře. Předmět je vyučován v anglickém jazyce britským archeologem. Navazuje na kurs ATA 1, jehož absolvování je nutné. Po absolvování kurzu - četbě vybraných textů s důrazem na archeologickou terminologii - budou posluchači schopni jak během studia archeologie, tak i v pozdější praxi efektivně pracovat s anglicky psanými odbornými/vědeckými texty.

Garant

Prof. PhDr. Martin Gojda, CSc.