Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vesnický dům ve středověké Evropě (KAR / DUM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAR / DUM - Vesnický dům ve středověké Evropě, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Úvod do problematiky archeologie zastavěného prostředí; prameny, archeologické transformace staveb2.Teroretické přístupy při výzkumu zastavěného prostředí, výběr aplikovaných metod3.Přehled vesnických domů v jednotlivých částech Evropy - Island, Fárské ostrovy, exkurs - Grónskou, L´anse aux Meadows (New Foundland), Norsko, Švédsko, Dánsko4.Britské ostrovy5.Francie6.Itálie, Španělsko, Portugalsko7.Severozápadní Německo, Holandsko, Belgie8.Střední a jižní Německo, Švýcarsko9.Čechy, Morava, Rakousko, Slovensko, Maďarsko, Polsko10.Jihovýchodní Evropa11.Východní Evropa12.Severovýchodní Evropa

Získané způsobilosti

Studenti shrnou vývoj vesnického domu ve sledovaném období, charakterizují význam domu jako hmotného pramenu a jeho duchovní složky.

Literatura

Vařeka, Pavel. Archeologie středověkého domu. I, Proměny vesnického obydlí v průběhu staletí 6.-15. století. null. Ústí nad Labem : Vlasta Králová, 2004. ISBN 80-903412-1-7.

Požadavky

Základní přehled o přínosu archeologie pro poznání středověkého vesnického domu v celoevropském kontextu a znalost nejvýznamnějších archeologicky zkoumaných lokalit.

Garant

Doc. PhDr. Pavel Vařeka, Ph.D.

Vyučující

Doc. PhDr. Pavel Vařeka, Ph.D.