Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Egypt a střední Evropa (KAR / EGY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAR / EGY - Egypt a střední Evropa, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

viz Courseware

Získané způsobilosti

Studenti shrnou dějiny Egypta od nejstarších období, rozpoznají různé druhy artefaktů typických pro jednotlivá období, kriticky zhodnotí bádání v oblasti egyptologie. Doloží základní přehled o historickém a kulturním vývoji starověkého Egypta a o možnostech, jak může egyptologie a její metody přispět k poznání archeologie střední Evropy. Cvičení bude realizováno formou řízeného samostudia.

Literatura

Shaw, Ian. Dějiny starověkého Egypta. Praha : BB art, 2003. ISBN 80-7257-975-4.Verner, Miroslav. Pyramidy : tajemství minulosti. Vyd. 1. Praha : Academia, 1997. ISBN 80-200-0646-X.Maříková - Vlčková, Petra. Hroby, hrobky, pohřebiště starých Egypťanů. Praha: Libri, 2009. Fagan, Brian M. Oloupený Nil : vykrádači hrobů, turisté a archeologové v Egyptě. Praha : Mladá fronta, 2001. ISBN 80-204-0908-4.Bains, J. - Málek, J. Svět starověkého Egypta. Kulturní atlas. Praha, 1996. Bárta, Miroslav. Synuhetův útěk z Egypta. Egypt a Syropalestina v době Abrahámově. Praha, 1999. Bárta, Miroslav. Život a smrt ve stínu pyramid. Praha: Paseka, 2009.

Požadavky

Absolvování dvou písemných testů během semestru (max. získaných bodů - 100), z nichž musí studenti získat min. 40 bodů, aby mohli přistoupit k napsání zápočtového testu (max. bodů: 50; minimum pro získání zápočtu: 38)

Garant

Mgr. Petra Maříková Vlčková

Vyučující

Mgr. Petra Maříková VlčkováMgr. Petra Maříková Vlčková