Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stavby evropské kulturní oblasti 2 (KAR / ESSB2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAR / ESSB2 - Stavby evropské kulturní oblasti 2, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Raně křesťanská architektura2. Karolinská a otonská renesance3. Románské umění v Německu4. Románské umění ve Francii5. Románské umění v Anglii, Španělsku6. Románské umění v Itálii7. Gotická architektura ve Francii8. Gotická architektura v Německu9. Gotická architektura v Anglii10. Gotická architektura v Itálii

Získané způsobilosti

Posluchač bude obeznámen s národními a regionálními specifiky architektury a jejich možným vlivem na vývoj v českém prostředí.

Literatura

Koch, W. Evropská architektura. Praha, 2008. Kidson, P. Románské a gotické umění. Praha, 1973. Toman, R. Románské umění. Bratislava, 2005. Krautheimer, R. Early Christian and Byzantine Architecture. Harmondsworth, 1979. Andersen, Ch. Einführung in die Christliche Archeologie. Berlin, 1971. Toman, R. (red.). Gotika. Architektura - Plastika - Malířství. Praha, 2000. Huyge, R. (red.). Umění středověku. Umění a lidstvo. Praha, 1969.

Požadavky

Orientace v přednášené problematice.

Garant

Doc. PhDr. František Gabriel, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Zlata Gersdorfová