Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Konzervace archeologických nálezů 2 (KAR / KAN2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAR / KAN2 - Konzervace archeologických nálezů 2, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Konzervace dřevaKonzervace mokrého (archeologického) dřevaKonzervace usníKonzervace kostí a rohovinyKonzervace textiluKonzervace papíru

Získané způsobilosti

Studenti: - provedou průzkum předmětu,- stanoví míru jeho degradace a biologického napadení,- navrhnou postup sanačních prací,- vyberou nejvhodnější metody a postupy pro konzervaci předmětů,- vytvoří konzervátorskou dokumentaci zásahu provedených na artefaktech,- stanoví depozitární režim.

Literatura

Watkinson, David; Neal, Virginia. First aid for finds. Hertford : Rescue, 1998. ISBN 1-871656-28-1.Ďurovič, Michal. Restaurování a konzervování archiválií a knih. Vyd. 1. V Praze ; Paseka, 2002. ISBN 80-7185-383-6.Sejbal, J. Základy muzejní konzervace : muzeografické učební texty III. 1. vyd. Brno : Moravské muzeum, 1989. Chemie v práci konzervátora a restaurátora. 2., přeprac. a dopln. vyd. Praha : Academia, 1987. Kučerová, I. - Drábková, K. Konzervace vodou nasyceného dřeva sacharidy. In Sborník z konzervátorského a restaurátorského semináře. Brno, 1999. Šimčík, A. Preventivní konzervace. In: Restaurování a ochrana památek. Opava, 2002. kol. Preventivní ochrana sbírkových předmětů. Praha, 2000.

Požadavky

písemný test, prokazující znalost konzervačních postupů a pojmůústní pohovor - diskuse o konkrétním konzervačním projektu

Garant

Mgr. Jiří Kříž