Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metody grafické dokumentace staveb (KAR / MESB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAR / MESB - Metody grafické dokumentace staveb, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1 Základní termíny geodetické praxe2 Náčrt3 Trojúhelníková metoda při dokumentaci staveb4 Ortogonální metoda a její uplatnění při studiu historie staveb5 Polární metoda 16 Polární metoda 27 Praktické měření metrem, pásmem a dálkoměrem při užití trojúhelníkové metody 18 Praktické měření metrem, pásmem a dálkoměrem při užití trojúhelníkové metody 29 Praktické měření metrem, pásmem a dálkoměrem při užití ortogonální metody10 Práce s nivelačním strojem při užití ortogonální metody12 Práce s totální stanicí při užití ortogonální metody 113 Práce s totální stanicí při užití ortogonální metody 214 Práce s totální stanicí při užití ortogonální metody 3

Získané způsobilosti

Studenti si osvojí znalosti nutné k pořízení kvalitní terénní dokumentace v podobě náčrtu, za pomoci trojúhelníkové metody, metody ortogonální, metody polární a moderními metodami grafické a fotografické dokumentace.

Literatura

Šimana, M. Geodesie v archeologické praxi. Zprávy Čs. společnosti archeologické - supplement 9. Praha, 1971. Kašička, F. Stavebně historický průzkum. Praha, 2002.

Požadavky

Orientace v přednášené problematice. Znalost moderních metod dokumentace a jejich aplikace.

Garant

Doc. PhDr. František Gabriel, Ph.D.

Vyučující

Ing. Pavel HlavenkaIng. Pavel Hlavenka