Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Petrologie (KAR / PETSB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAR / PETSB - Petrologie, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1 : Základy petrologie hornin, jejich rozdělení, identifikace a využití2 : Petrologie - systematické rozdělení vyvřelých (magmatických) hornin3 : Význam a využití vyvřelých hornin ve středověkém stavitelství4 : Petrologie - systematické rozdělení usazených (sedimentárních) hornin5 : Význam a využití sedimentárních hornin ve středověkém stavitelství6 : Petrologie - systematické rozdělení přeměněných (metamorfovaných) hornin7 : Význam a využití přeměněných (metamorfovaných) hornin8 : Základy regionální a historické geologie ve vztahu k těžbě a využití hornin9 : Charakteristický stavební kámen jednotlivých regionů českého masivu10: Strukturní defekty stavebního kamene, jejich příčiny a následky -magmatity11: Strukturní defekty stavebního kamene, jejich příčiny a následky -sedimenty12: Strukturní defekty stavebního kamene, jejich příčiny a následky -metamorfityExkurze : Klášter Plasy - architektura, petrologie kamene a jeho zdrojů

Získané způsobilosti

Studenti získají znalosti vlastností a důvodů využití těchto materiálů . Budou schopni orientovat se v základních typech použitých hornin.

Literatura

Dudek, Arnošt; Malkovský, Miroslav; Suk, Miloš. Atlas hornin. 2. vyd. Praha : Academia, 1984. Hejtman, B. Petrografie. Praha, 1977. Habětín V. a kol. Geologické vědy. SPN/Alfa Praha, 1973. Kukal, Z. a kol. Hrady Čech a Moravy. Z čeho jsou a na čem stojí. Praha, 2010. Zamarský, V.-Kudělásková, M.-Slivka V. Mineralogie a petrografie. Ostrava, 1990. Hejtman, B. Planeta Země. 1981. Kachlík, V.-Chlupáč, I. Základy geologie. Historická geologie. Praha, 2000.

Požadavky

Orientace v přednášené problematice.

Garant

Doc. PhDr. František Gabriel, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Zdeněk StaffenRNDr. Zdeněk Staffen