Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektová příprava v archeologii (KAR / PROJD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAR / PROJD - Projektová příprava v archeologii, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Bude upřesněn podle témat projektů.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je hlubší seznámení studentů s problematikou projektové přípravy v současné archeologii. Studenti si osvojí zásady přípravy projektů výzkumu tzv. ohrožených i neohrožených lokalit s ohledem na jejich charakter, stav dochování a výpovědní potenciál a s obecnými zásadami přípravy domácích i zahraničních grantových projektů.

Literatura

Peška, Jaroslav. Archeologická památková péče - legislativa a skutečnost : problematická současná archeologie v Čechách, na Moravě a ve Slezsku : sborník konference, Odry, 30.-31. ledna 1996. null. Olomouc : Menhir, 1997. ISBN null.Plamínek, Jiří. Řízení neziskových organizací : první rádce pro pracovníky v občanských sdruženích, nadacích, obecně prospěšných společnostech, školách, církvích a zdravotnických zařízeních. 1. vyd. Praha : Lotos, 1996. Varhaník, J. K právní úpravě archeologických výzkumů a nálezů. Správní právo 6, 337 - 356. Správní právo. , 1999. Bureš, M. Archeologické dědictví a veřejnost, in: (Re)konstrukce a experiment v archeologii 4/2003, s. 183 - 192. 2003. Varhaník, J. K úmluvě o ochraně archeologického dědictví Evropy. Archeologické rozhledy. Praha Archeologický ústav AV ČR, 2000. Varhaník, J. K uvádění obsahu maltské úmluvy do praxe. Archeologické rozhledy. Praha Archeologický ústav AV ČR, 2001. Zákon č. 20/87 Sb., o státní památkové péči v platném znění.

Požadavky

Zvládnutí přednášené problematiky, zvládnutí přípravy zadaných archeologických projektů, plnění seminárních úkolů.

Garant

Mgr. Jan Mařík, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Josef Hložek, Ph.D.Mgr. Jan Mařík, Ph.D.Ing. Pavel Mařík, Ph.D.PhDr. Petr Menšík, Ph.D.PhDr. Ladislav Šmejda, Ph.D.