Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Proseminář (KAR / PROSB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAR / PROSB - Proseminář, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Institucionální struktura a zakotvení oboru 12. Institucionální struktura a zakotvení oboru 23. Informační zdroje - české i zahraniční, způsoby jejich využívání 14. Informační zdroje - české i zahraniční, způsoby jejich využívání 25. Vědecký aparát, jeho formy a způsoby používání 16. Vědecký aparát, jeho formy a způsoby používání 27. Etické otázky vědeckého výzkumu a vědecké práce 18. Etické otázky vědeckého výzkumu a vědecké práce 29. Základní formy odborného textu 110. Základní formy odborného textu 2

Získané způsobilosti

Studenti si osvojí praktické základy práce s informacemi v oblasti archeologie, stavebních dějin a dějin umění. Budou schopni se orientovat v institucionální, informační i právní struktuře těchto oborů. Naučí se rozlišovat a vytvářet základní druhy odborného textu (anotace, souhrny, recenze, odborné studie i kvalifikační práce), budou schopni si budovat vlastní odborné informační systémy a rešerše. Plně si osvojí pravidla vědeckého aparátu a etická pravidla vědecké práce.

Literatura

Šesták, Z. Jak psát a přednášet o vědě. Praha, 1999. Eco, U. Jak napsat diplomovou práci. Praha, 1997. ISBN 80-7198-173-7.

Požadavky

Orientace v přednášené problematice.

Garant

Doc. PhDr. František Gabriel, Ph.D.