Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Archeologický seminář 1 (KAR / SMA1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAR / SMA1 - Archeologický seminář 1, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Probírané okruhy:1. Institucionální struktura české archeologie2. Archeologické informační zdroje u nás a v zahraničí a způsoby jejich využívání3. Vědecký aparát, jeho formy a způsoby používání4. Právní zakotvení archeologie v ČR5. Etické otázky archeologického výzkumu a vědecké práce6. Základní formy odborného textuČást seminární výuky proběhne formou řízeného samostudia.

Získané způsobilosti

Studenti si osvojí praktické základy práce s informacemi v oblasti archeologie. Budou schopni se orientovat v institucionální, informační i právní struktuře české a častečně i evropské archeologie. Naučí se rozlišovat a vytvářet základní druhy odborného textu (anotace, souhrny, recenze), budou schopni si budovat vlastní odborné informační systémy. Plně si osvojí pravidla vědeckého aparátu a etická pravidla vědecké práce. Budou procvičovat schopnosti rétoriky a diskuse. Budou pravidelně informováni o nových odborných publikacích, zejéma didaktického charakteru.

Literatura

Seznam literatury bude zveřejněn vedoucím kurzu na začátku semestru.

Požadavky

Faktografická znalost v přednášeném rozsahu, schopnost vytvořit základní formy odborného textu.

Garant

Doc. Mgr. Karel Nováček, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Zlata GersdorfováPhDr. Petr Krištuf, Ph.D.PhDr. Petr Menšík, Ph.D.Doc. Mgr. Karel Nováček, Ph.D.