Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář k funerální archeologii 2 (KAR / SMRS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAR / SMRS2 - Seminář k funerální archeologii 2, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- klasické a moderní přístupy v archeologii pohřbívání- vývoj archeologické teorie související s problematikou semináře- formulace výzkumných otázek, volba metod k jejich řešení- důraz především na syntetickou fázi výzkumu (práce s daty, možnosti testování hypotéz, mezioborová spolupráce)

Získané způsobilosti

Studenti- rozvinou své schopnosti stylizovat mluvený a písemný odborný projev- aplikují archeologickou teorii a metodologii na konkrétní témata (v náročnosti odpovídající magisterskému studiu)- rozšíří své zkušenosti s obhajováním vlastních výsledků a názorů- zdokonalí se ve vedení kritické debaty na různá témata

Literatura

http://www.journals.elsevier.com/journal-of-anthropological-archaeology/Šmejda, Ladislav; Turek, Jan. Spatial analysis of funerary areas. Plzeň : Aleš Čeněk, 2004. ISBN 80-86898-07-5.Šmejda, Ladislav. Archaeology of burial mounds. Vyd. 1. Ústí nad Labem : Vlasta Králová, 2006. ISBN 80-903412-6-8.

Požadavky

Sleduje se kvalita obsahové i formální stránky zapojení studentů a průběžné plnění zadaných úkolů.

Garant

PhDr. Ladislav Šmejda, Ph.D.